Este sezonul vinetelor, așa că nu ratați un așa aperitiv
Tipul rețetei: Antreuri
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 10 Minut(e)
Timpul de gatire: 15 Minut(e)
Dificultate: Usor
Ingrediente:
3 - 4 vinete ( aprox. 1,5 kg vinete),
1 ceapă mică,
2 căței de usturoi,
1 gălbenuș de ou,
1 linguriță muștar,
200 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare,
piper proaspăt măcinat.
Preparare:
Etapa 1 Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari.
Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în care nu vreți să frecați 2 zile la aragaz :))
Sunt gata când coaja se face neagră.
Se curăță imediat pe un fund înclinat să se scurgă amăreala.
Se lasă la răcit, tot pe un fund înclinat.
Din gălbenușul de ou, ulei, muștar facem maioneza.
Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust.
Când vinetele s-au răcit se toc (de preferat cu un cuțit de plastic), se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt și maioneza.
Condimentăm cu sare și piper.
Se ține la rece până în momentul servirii.
Se servește cu roșii, ardei gras copt.
Preluare: petitchef.ro