”Apelul venit prin 112 in jurul orei 03.00 ne-a informat despre un tanar ucrainean de 22 ani care a trecut frontiera in jurul orei 02.00 si solicita ajutor fiind in hipotermie cu degeraturi usoare atat la membrele inferioare cat si cele superioare , acesta aflandu-se undeva la peste 1700 metri, zona fiind deosebit de periculoasa.

Salvatorii montani au pornit imediat dupa primirea apelului de urgenta spre locatia tanarului care a fost sfatuit sa faca miscari pentru a nu i se agrava starea dar sa nu se indeparteze de locatie pentru a putea fi gasit, acesta avand doar 2% baterie la telefon.

Impreuna cu echipa de salvatori a SPJ Salvamont Maramures se afla si un echipaj al Politiei de Frontiera al ITPF Sighetu Marmatiei.

Ascensiunea pana la locatia tanarului ucrainean va dura intre 7 si 9 ore, aceasta depinzand si de zapada din golul alpin.

Echipa de salvatori este inca in urcare pentru inca cel putin 1 ora si jumatate. A fost pre-alertat si elicopterul de la POA Jibou si adineauri am primit info ca datorita conditiilor meteo cu ninsoare abundenta dupa ora 12.00 elicopterul va fi disponibil pentru extractie pana in jurul orelor 11.30 maxim.”, scrie Salvamont Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și