Cei doi preoţi au fost convocaţi vineri, 9 mai, la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului pentru a da explicaţii în faţa superiorilor despre incidentul grav, după care s-a decis ca sancţiunea să fie decisă de Consistoriul Eparhial. Atât preotul Ilie Mariş din Sighetu Marmaţiei cât şi părintele Gavril Pop din Borşa riscă să li se retragă hainele preoţeşti.

„Cei doi preoşţi au fost deferiţi Consistoriului Eparhial şi se va face o anchetă, la fel ca şi în justiţie. La finalul cercetărilor vor fi luate măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Preotul Ilie Mariş, pentru fapta sa riscă să fie caterisit. Dacă cei doi preoţi se vor împăca, atunci sentinţa Cosistoriului Eparhial ar putea fi mai blândă” a declarat consilierul superior al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Cristian Ştefan.

Grav este faptul că preotul Ilie Mariş l-a lovit pe părintele borşean Gavril Pop chiar în biserică în timp ce acesta se împărtăşea şi ţinea în mână potirul cu Sfânta |mpărtăşanie. În urma bătăii dintre cei doi, preotul Gavril Pop a primit 14 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist.

Grozavia s-a produs marţi, 6 mai, la Sighetu Marmaţiei, acolo unde a avut loc întâlnirea preoţilor din judeţ cu Episcopul vicar Iustin Sigheteanul. Înainte de întâlnirea clericilor, cei doi preoţi s-au întâlnit în faţa unei biserici din municipiul de peste deal. Şi-au adus reproşuri unul celuilalt, după care au trecut la violenţă. Cuprinşi de furie aceştia şi-au împărţit pumni, picioare şi palme.

Conflictul mai vechi dintre cei doi este datorat parohiei pe care preotul din Borşa o păstoreşte de aproximativ trei ani, după ce înainte, parohia borşeana s-a aflat sub grija tatălui preotului Ilie Mariş din Sighetu Marmaţiei. După ce a ieşit la pensie, preotul a vrut să lase parohia borşeană fiului său, Ilie Mariş, doar că preotul Gavril Pop i-a luat locul, fiind numit el la biserica din Borşa. Din aceaste motive, cei doi preoţi se află de mai de multă vreme în conflict.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și