Pana acuma v-am ispitit cu retete care mai de care, acuma ca e si 1 Mai e vremea sa v-a incantam cu o bautura care nici nu se putea sa se potriveasca mai bine cu perioada si vremea calda de afara.
Sangria este o bautura traditionala spaniola (care se bea si in Argentia, Portugalia).
Poate fi facuta dupa gust in orice fel de combinatii, si are la baza vinul rosu sau alb ( dupa preferinta) si fructe.
Ne trebuie:
cca 500 ml vin rosu sau alb
Puteti adauga si lichior de portocale pentru o bautura mai alcoolizata.
2-3 lg de zahar
sucul de la 2 portocale (sau mandarine pentru a indulci situatia)
1/2 lamaie
1/2 lime
1 piersica
o mana de zmeura
300 ml apa minerala (nu am mai pus pentru ca am pus sucul acidulat)
Cum se face:
In general la sangria se foloseste un vin ieftin, asa ca puteti pune orice vin aveti/doriti.
Fie dulce fie sec, dupa preferinte.
Amestecam intr-o carafa/bol vinul, sucul de portocala (daca puneti suc acidulat nu il puneti acum) cu zaharul
Taiem fructele felii sau cuburi si le punem peste vin.
Adaugam si taria (daca puneti)
Dam la frigider 1-2 ore sa se macereze.
Puteti folosi ce fructe doriti/aveti. Fie doar portocale si lamai, fie caise/capsuni/ananas sau toate la un loc.
Inainte de servire adaugam apa minerala rece.
Servim in pahare cu cuburi de gheata.
Pofta buna !!!