Nouă persoane – membri sau rude apropiate ale unei familii – originare din Wimereux au fost judecate în stare de libertate, îndepând de la 6 septembrie, dintre care opt cu privire la ”sechestrare”, ”detenţie arbitrară” şi ”tortură şi acte de barbarie”, iar una cu privire la neîmpiedicarea acestor infracţiuni.

Cele trei victime nu au fost prezente la şedinţă.

Cei trei români erau angajaţi ai acestei familii care deţine un parc de distracţii instalat pe malul mării la Wimereux, o staţiune balneară la Canalul Mânecii, situată în apropiere de Boulogne-sur-Mer.

Unul dintre părinţii acestor persoane, fratele tatălui, a fost ”victima unei spargeri”, iar inculpaţii i-au ”suspectat pe români”, declara la vremea faptelor o sursă judiciară.

În iulie 2017, ”ca represalii, timp de câteva ore, inculpaţii i-au supus celor mai rele abuzuri pe cei trei români, pe care i-au ars cu un pistol de lipit şi au simulat că-i spânzură într-o caravană la Wimereux”, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul rechizitoriului, avocatul general Philippe Sabatier a denunţat ”acte monstruoase comise de către oameni care nu sunt nişte monştri”.

”Nu este justficat să fie încarceraţi, având în vedere pagubele pe care acest lucru le poate cauza reinserţiei acestora”, a apreciat avocatul general, care a cerut achitarea a patru dintre inculpaţi – pe motivul lipsei probelor – şi pedepse cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare şi cu suspendarea pentru ceilalţi cinci.

Însă Curtea a fost mai dură şi a pronunţat pedepse de până la cinci ani de închisoare – dintre care doi cu suspendare – la un an de închisoare cu suspendare.

Două persoane au fost achitate.

Avocata părţilor civile, Fleur Bridoux, consideră că este vorba despre un verdict ”echilibrat”, care ”ţine cont atât de gravitatea faptelor, prin condamnările cu executarea (pedepsei) care au fost pronunţate”, cât şi de ”personalitatea acuzaţilor”, care sunt toţi ”inseraţi social”.

Avocatul unuia dintre acuzaţii condamnaţi la cinci ani de închisoare dintre care doi cu suspendarea, Julien Delarue, consideră că un ”verdict liniştitor”, ”semnificativ şi care, totodată, nu compromite viitorul acestor oameni”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și