Ignoranţa multor americani a făcut ca guvernul de la Praga să publice un comunicat de presă prin care să arate că nu exista nicio legătură între cehi şi ceceni, că este vorba despre două naţiuni diferite.

Potrivit publicaţiei satirice Daily Currant, fosta candidată la vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, ar fi cerut chiar invadarea Cehiei, care reacţie la atentatele comise la Boston de doi tineri...ceceni.

Daily Currant relatează că, într-un inteviu pentru Fox News, fosta guvernatoare a statului Alaska ar fi declarat că, deşi investigatorii din Boston nu şi-au încheiat încă operaţiunile, este timpul ca SUA să acţioneze. “Nu ştim încă totul despre aceşti suspecţi. Dar ştim că sunt musulmani din Republica Cehă”, ar fi spus Palin, referindu-se la cecenii Djokar şi Tamerlan Ţarnaev, autorii atentatului din Boston.

“Nu există probe care să susţină că suntem cea mai mare naţiune. Suntem pe locul şapte la alfabetizare, pe 27 la matematică, pe 22 la ştiinţe exacte, pe 49 la speranţa de viaţă, pe 78 la mortalitatea infantilă, pe locul patru la forţa de muncă şi pe locul patru la exporturi. Conducem doar la trei categorii: numărul de cetăţeni în detenţie raportat la numărul de locuitori, numărul adulţilor care cred că îngerii sunt reali şi la cheltuielile militare. Cheltuim mai mult decât următoarele 26 de state luate împreună”, arăta scenaristul Aaron Sorkin în emisiunea sa televizată, The Newsroom, transmisa de HBO, cu puţin înainte de ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și