La începutul acestei săptămâni , poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, lucrătorii noștri au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, între localitățile de frontieră Săpânța și Câmpulung la Tisa, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu dețineau documente de identitate asupra lor, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii acestora la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani. Aceștia au declarat că își doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 19.09.2018, cei doi cetățeni din Bangladesh au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și