Trist este cazul unei femei în vârstă de 33 de ani (suferea și de comorbidități) care s-a prezentat zilele trecute la Spitalul municipal Sighet, fiind în stare avansată de boală. Din păcate, aceasta a decedat chiar în momentul în care era internată, medicii nemaiavând ce să îi facă pentru a-i salva viața.

Un alt caz cutremurător este al unui bărbat din Vișeu de Sus, în vârstă de 47 de ani, care a decedat în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici pentru a-l salva. Acesta se pare că a contractat boala când a participat în urmă cu câteva zile la o nuntă din Vișeu de Sus. Acesta era un bărbat sănătos și nu suferea de nicio altă afecțiune sau comorbiditate.

Celelalte patru persoane decedate sunt vârstnici (peste 65 de ani), dintre care trei sufereau și alte afecțiuni / comorbidități.

Surse din Spitalul municipal Sighet au declarat pentru Sighet 247 că, din păcate, toate cele 50 de paturi disponibile pentru COVID-19 din Secția de Boli infecțioase din Spital sunt ocupate, nu mai există niciun pat liber. Personalul medical s-a confruntat în aceste zile cu numeroase cazuri în care pur și simplu în spital veneau non-stop bolnavi de COVID-19, toți cu simptome de la medii spre severe, însă nu erau paturi disponibile.

Nici la Secția de Anestezie și terapie intensivă (ATI) lucrurile nu stau mai bine. Deși Spitalul municipal Sighet nu ar avea voie să interneze în această secție pacienți cu COVID-19, patru din cele cinci paturi sunt ocupate de astfel de pacienți cu simptome severe, din cauză că niciun alt spital care are secție de ATI pentru COVID-19 din județ sau din județele învecinate nu au locuri libere.

Contactat telefonic, directorul medical al Spitalului, dr. Brad Teodor-Cristian, nu a dorit să comenteze aspectele relatate în articol, însă nici nu a infirmat informațiile prezentate. Acesta însă a dorit să precizeze că 98% dintre pacienții internați pe secția COVID-19 în Spitalul municipal Sighet nu sunt vaccinați. Doar doi pacienți sunt vaccinați, aceștia având simptome de severitate medie. „Toți pacienții care prezintă simptome severe ale bolii sunt nevaccinați, iar toate decesele din ultimele cinci zile au fost pacienți nevaccinați”, a mai declarat pentru Sighet 247 dr. Brad Teodor Cristian, directorul medical al Spitalului municipal Sighet. Totodată acesta îi îndeamnă pe toți cetățenii să respecte măsurile de igienă corespunzătoare, să evite zonele aglomerate și să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, aceasta fiind actualmente singura variantă prin care boala, chiar dacă ar fi contractată, asigură o formă mai ușoară decât în cazul persoanelor nevaccinate.

Epidemiologii se așteaptă la o creștere în cascadă și alarmantă a cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 în perioada imediat următoare. Dacă prima variantă a virusului avea o rată de propagare de 1 la 256 cazuri în două luni, varianta dominantă actuală (delta) are o rată de propagare de la 1 la 390.000 cazuri în două luni!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și