„În urma activităților desfășurate în data de 21 decembrie pe raza județelor Suceava și Constanța au fost ridicate înscrisuri ce au legătură cu formalitățile de vaccinare, arhiva unui centru de vaccinare, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri de memorie, documente de achiziționare a bunurilor mobile si imobile, precum și suma de aproximativ 116.400 de euro. Totodată, din totalul de 9 persoane conduse la unitatea de parchet, 6 au fost reținute, acestea având calitatea de medici, asistente și persoane ce intermediau vaccinarea fictivă”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Aproape 100 de persoane ar fi implicate în rețeaua de vaccinare ”la chiuvetă”, transmit procurorii DNA Suceava.

În urma perchezițiilor ce au avut loc ieri în acest caz, anchetatorii au ridicat mai multe documente, arhiva unui centru de vaccinare, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri de memorie precum și suma de aproximativ 116.400 de euro.

Rețeaua funcționa de mai multă vreme în județele Constanța și Suceava.

În nordul țării existau mai mulți intermediari care făceau rost de clienți pentru vaccinarea fictivă, iar actele se eliberau cu sprijinul autorităților de la malul mării.

Reținerile au loc în urma a 52 de percheziții, dintre care una la Spitalul Municipal Mangalia, iar alta la Centrul Balnear din aceeași localitate.

Beneficiarii vaccinării „la chiuvetă” plăteau între 50-400 de euro, iar cei care aveau acces la Registrul Național de Vaccinare operau datele în sistem.

Infracțiunile vizate în acest caz sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals.

Procurorii anticorupție spun că faptele au fost comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.


Preluare: europafm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și