Tabăra din comuna Tarna Mare este aproape în totalitate ecologică, începând de la concepţie, dotări şi activităţile prevăzute pentru elevi în timpul vacanței.

Pe lângă toate acestea, tabăra este unică datorită celor cinci căsuţe de vacanţă, fiecare construită din câte 3.000 de PET-uri, umplute cu nisip. Fiecare căsuță este dotată cu câte şase locuri de cazare.

De asemenea, în tabără a fost ridicată şi o construcţie prevăzută cu o sală de conferinţe, mai multe săli de curs, patru camere cu câte opt locuri fiecare, grupuri sanitare şi bucătărie, toate prevăzute cu mobilier ecologic.

“După micul dejun, timp de patru ore copiii se vor împrieteni participând la ateliere de promovare a meseriilor tradiţionale precum ceramica şi împletirea coşurilor din nuiele. Vor avea la dispoziţie şi un lac artificial de unde vom preleva probe de apă pe care le vom analiza în laboratorul dotat corespunzător. De asemenea, vom participa împreună la popularea lacului, la observări ornitologice şi la finalizarea acţiunii de împădurire”, a declarat directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekesy, citată de voceatransilvaniei.ro.

Valoarea proiectului se ridică la 750.000 de euro, iar inițiativa a aparținut Primăriei şi Parohiei Reformată din Csengersima – Ungaria, având ca parteneri Agenţia pentru Protecţia Mediului din Satu Mare, cu sprijinul Protopopiatul Reformat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și