“Tot ceea ce s-a întâmplat în fotbalul sighetean este un compromis de care președintele George Opriș a știut și știe și în prezent. Președintele ne-a spus că nu este vina lui ci a vechiului Consiliu de Administrație al CSM și a directorului tehnic, Neluțu Hotea. Domnul Opriș ne-a prezentat rezultatele lui la celelalte discipline sportive, iar fotbalul nu este problema lui, el fiind doar executant. Am cerut demisia președintelui CSM, a întregii echipe de conducere. Sunt acolo contabili care numără banii aruncați pe apa sâmbetei din fotbalul sighetean. Am cerut dizolvarea Consiliului de Administrație, inclusiv a postului meu de membru. Îmi doresc o echipă nouă, o viziune nouă. I s-a cerut demisia domnului Opriș chiar de suporterii veniți la ultimul meci de baraj, suporteri care au sperat mult ca echipa să reușească, dar au plecat foarte dezamăgiți pentru a nu știu a câta oară de fotbalul sighetean. Domnul Opriș a venit la Consiliul Local în data de 17 martie 2021 și a solicitat pentru CSM suma de 900.000 lei. Să recapitulăm. În anul 2020 dintr-un buget de 500.000 lei alocat la CSM s-au cheltuit pentru fotbal jumătate din această sumă. Dacă s-ar fi acordat 900.000 lei cu siguranță jumătate din sumă mergea tot la fotbal. Vă convine sau nu, sumele alocate pentru CSM vin din banii contribuabililor. Nu vă place că sunt incomod și că îmi fac treaba și nu dorm și am grijă de banii alocați CSM să fie cheltuiți cu responsabilitate. Majoritatea oamenilor politici din Sighet joacă fotbal. Eu joc doar pe calculator. Am devenit pericol public în cadrul rețelelor de socializare pentru că mă interesez de soarta fotbalului sighetean. Vă place sau nu, s-a greșit. Am început să primesc mesaje de amenințare și presiune din partea unei doamne procuror. Avem o problemă mare. Se cheltuie bani pentru fotbal, dar nu avem rezultate”, a spus Gabriel Petrovai, consilier local, membru în Consiliul de Administrație al CSM.

“Domnul Petrovai a făcut niște acuzații grave. Îmi pare sincer rău că, în calitate de avocat, citește legea pe sub lege. Bugetul alocat pentru CSM este pentru toate cele 4 secții. Orice s-ar spune, eu mi-am făcut datoria și răspund de modul în care se cheltuie banii alocați. M-am ocupat de partea administrativă și strategică a secțiilor de șah, baschet și volei. Din partea secției de fotbal Neluțu Hotea și Consiliul de Administrație au demarat proiectul numit fotbal. Conform regulamentului CSM, postul meu de președinte este unul executiv și mă subordonez Consiliului de Administrație. Nu pot să mă opun dacă se dorește fotbal în Sighet. Cât nu s-a putut face fotbal am avut baschet (Liga Națională), am avut volei (Divizia B), am avut șah. Cum spuneam, eu pot să răspund de cheltuiala banului public, dar nu pot răspunde de performanța unei secții. Nu mă pricep la fotbal. Secția de fotbal a avut un director tehnic, care acum nu mai este responsabil de rezultatele echipei mari, care a gestionat partea sportivă. Consiliul de Administrație, împreună cu mine, l-am susținut ca să facă performanță sau înaltă performanță. Consiliul de Administrație sau eu nu putem fi trași la răspundere pentru rezultatele obținute. Pentru cunoștința dumneavoastră, în ceea ce privește persoana mea la care ați făcut atâtea atacuri, vreau să vă comunic că am adus 5 turnee în finală, am adus echipe cu tradiție din fiecare sport, care au adus plus valoare pentru municipiu, valoare economică. Nu-mi puteți cere demisia. Am dat un concurs. Dacă voi fi demis rămâne de văzut. Este o problemă gravă dacă se fac afirmații în fața întregii lumi că se toacă și se fură bani”, a spus George Opriș, președintele CSM Sighet.

“Am fost recent ales președinte al Consiliului de Administrație al CSM. Îmi pare rău că sportul încearcă să se politizeze. Eu ca și președinte nou ales nu vreau să fac nicio acuzație. O să cerem un audit. O să vedem ce s-a întâmplat, dar vă spun că nu s-a întâmplat mare lucru. Ne certăm, ne aducem acuzații când este nevoie deliniște. S-ar putea ca echipa de fotbal să promoveze în Liga a3-a. Avem nevoie de liniște și să facem sport pentru sănătatea sighetenilor. Dacă se dorește alegerea unui nou Consiliu de Administrație eu mâine îmi dau demisia, dar am cerut să pornim de la zero, să vedem rezultatele, să vedem anumite lucruri și unde se poate să remediem greșeli”, a spus Dorel Orza, președintele Consiliului de Administrație al CSM Sighet.

“Legea permite finanțarea sportului până la 5% din bugetul unui UAT. Oameni buni! Avem nevoie de sport, indiferent de discipline. Finanțarea este pe lege. Ce se întâmplă dincolo se poate verifica. La ora actuală, conducerea CSM este asigurată de Consiliul de Administrație, din care fac parte 3 reprezentanți ai Consiliului Local și 2 din partea primarului, de directorul executiv. Sportul nu înseamnă numai performanță”, a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

“Am făcut fotbal de performanță. Sunt de acord că banul public trebuie cheltuit cu grijă. Sunt sigur că domnul Petrovai nu vrea să jignească pe nimeni. Își dorește ca banul public să fie cheltuit cu chibzuință. Existând mai multe secții în cadrul CSM și bugetul trebuie să fie pe măsură. Dacă pierzi un meci nu poți tăia capul antrenorului sau a echipei. Cei care au intrat pe teren nu și-au dorit să piardă meciul de baraj. Dacă banii au fost sustrași trebuie să demonstrăm, dacă au fost cheltuiți fără chibzuință cei care sunt în Consiliul de Administrație trebuie să schimbe strategia. Și noi din Consiliul Local, primarul, viceprimarul să găsim împreună o soluție pentru ca unii să nu se mai acuze iar alții să se apere”, a spus Gheorghe Grad, consilier local.

Citește tot articolul pe GlasulMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și