Spitalul Sighet nu a avut medic diabetolog de foarte multă vreme și cu mare greutate a acceptat un specialist în domeniu să vină și să profeseze la Spitalul municipal Sighet. Este vorba de dr. Opriș Sorin, care s-a tranferat de la Oradea la Sighet.

Ca orice medic serios, acesta a venit cu intenția de a fi în slujba pacienților, dorind înființarea unei secții de specialitate care să corespundă nevoilor unui număr foarte mare de diabetici exitenți în zona Maramureșului istoric și care apelează pentru servicii medicale de specialitate la Spitalul municipal Sighet. Până la sosirea domnului Opriș la Spitalul Sighet, bolnavii de diabet se puteau trata doar la spitale din Baia Mare sau Cluj.

Conducerea Spitalului municipal Sighet, în loc să își dea tot concursul pentru a-l ajuta pe dr. Opriș în demersul său de a înființa o secție de specialitate funcțională, pare dezinteresată de acest subiect și de ameliorarea stării de sănătate a acestor bolnavi.

Surse din Spital ne-au comunicat că doctorul Opriș a arătat că în Spitalul Sighet nu se poate lucra, fiindu-i puse numeroașe piedici de la diverse persoane din Spital, care au ca interes doar să ia plicul cu șpagă de la pacienți sau să își rezolve afacerile personale. Astfel secția de Diabet din Spitalul Sighet nu a primit paturi pentru a putea interna pacienți, nu a primit sprijin pentru achiziționarea de aparatură medicală etc. A primit în schimb doar piedici atât din partea unei părți a personalului medical din Spital, cât și din partea conducerii Spitalului.

Aceleași surse din Spital ne-au arătat că astăzi dimineață domnul dr. Opriș și-a prezentat demisia, spunând că va răspunde multiplelor invitații pe care le-a primit de la alte spitale și unde i se oferă condiții normale de muncă.

Contactat telefonic de către Sighet 247, dr. Opriș Sorin a arătat că a amânat deocamdată decizia de a demisiona, primind până la urmă promisiuni din partea conducerii Spitalului Sighet că problemele aduse pe tapet de către dânsul se vor rezolva.

Situația existentă în Spital arată doar că dl. Alexandru Oros, directorul Spitalului Sighet, este depășit de situație și că nu se pricepe în a conduce o instituție atât de complexă, precum este Spitalul Sighet. Reamintim că dl. Oros a ajuns la conducerea Spitalului doar pe criterii politice, fiind bun prieten cu primarul municipiului Ovidiu Nemeș, care l-a și numit în această funcție. Dl. Alexandru Oros nu are nicio specialitate în domeniul medical, fiind la bază jurist.

Contactat telefonic, directorul Spitalului Sighet a negat inițial existența unui scandal sau că dr. Opriș ar fi amenințat că își dă demisia. După ce i-am descris că știm în amănunt situația existentă în Spital, dl. Orors a recunoscut că aceasta există, arătând că „structura Spitalului este aprobată de Minister cu cinci paturi pentru (secția - n.r.) Diabet”. În continuare Directorul Spitalului a mai declarat pentru Sighet 247 că „problema” se va rezolva „într-un timp scurt, adică anul viitor”, având nevoie de avizul Ministerului pentru a mări sctructura secției, incluzând mai multe paturi.

Directorul Alexandru Oros nu a dorit să comenteze în niciun fel situația existentă în Spital.

Noi ajungem la concluzia că dl. Alexandru Oros nu are ce căuta la conducerea Spitalului municipal Sighet, fiind depășit de situație și neștiind ce să facă. Această incapacitate a directorului Spitalului de a gestiona situația este cauzată, cel mai probabil, de faptul că dânsul nu se pricepe la nimic din ceea ce înseamnă activitatea dintr-un spital, iar simplele prietenii cu primarul municipiului nu îl ajută cu nimic.

Reamintim că primarul municipiului Ovidiu Nemeș și-a numit tot felul de prieteni de-ai dânsului în funcțiile cheie din oraș, care reușesc doar să facă praf ce a mai rămas din instituțiile subordonate Primăriei.

Vom reveni în curând cu un articol legat de mai multe ilegalități derulate la Societatea Urbana, printre care ar fi achiziționarea pe bani foarte mulți a „meniului zilei” pentru angajații societății de la un local care aparține unui neam apropiat de-al primarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și