În cazul Cavnicului, chiar zilele trecute primarul Vladimir Petruț vorbea despre lucrurile care se întâmplă în Consiliu Local: „Mulți se întreabă ce se întâmplă și de ce nu se mai face nimic în ultima perioada la Cavnic, iar eu vin prin a le spune că de vină sunt alegerile locale care au trecut și care au adus în fața cetățenilor un primar fără susținere din partea consilierilor locali. Acum, din cei 15 consilieri locali opt s-au declarat împotriva mea și formează noua majoritate care conduce destinele orașului Cavnic , primarul și restul de șapte consilieri locali intrând in opoziție ”.

Nici la Sighet lucrurile nu stau prea bine, primarul Vasile Moldovan cerând în instanță dizolvarea Consiliului Local. Acum sighetenii vorbesc despre alegeri anticipate sau referendumuri, sătui fiind de disensiunile care există la nivel de Consiliu Local. Iar aceste certuri au loc la fiecare ședință de Consiliu Local, ele putând fi văzute de toată lumea. Contre între primar și viceprimar, între consilieri locali și primar ș.a.m.d.

„Conştienţi de faptul că doar prin implicare politică (alegerile locale anticipate pot fi soluţia cea mai rapidă pentru a scoate Sighetul de sub tutela nepăsării şi a intereselor mărunte sau, în cel mai rău caz, pentru alegerile la termen) se pot schimba în bine lucrurile, am decis să facem primii pași, pornind de la nivelul societății civile și, împreună cu cetățenii, să stabilim câteva repere pentru o altfel de administrare a orașului, pentru un altfel de management, făcut strict pentru a mulțumi locuitorii orașului nostru și nu pentru a face… figurație”, spun cei de la Grupul Civic Sighetean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și