Potrivit unui raport al organizaţiei, în total circa un sfert dintre potenţialele victime ale sclaviei anunţate la linia telefonică specială provin de la spălătorii de maşini, care depăşesc astfel şantierele, saloanele de manichiură şi fermele, potrivit Agerpres.

Se crede că mii de lucrători de la spălătoriile de maşini din Marea Britanie sunt sclavi, fiind în majoritate bărbaţi atraşi din Europa de est, îndatoraţi, forţaţi să muncească în condiţii lipsite de securitate, lăsaţi fără documente şi supuşi la ameninţări, abuzuri şi violenţă. Prin campanii ale poliţiei şi organizaţiilor de caritate, dar şi printr-o nouă aplicaţie de telefonie mobilă, şoferii sunt încurajaţi să anunţe dacă au suspiciuni, iar în aprilie a fost lansată o anchetă parlamentară privind acest fenomen.

"Raportul subliniază importanţa crucială ca toată lumea să poată recunoaşte semnele sclaviei şi exploatării şi să fie dispusă să le raporteze", a subliniat Andrew Wallis, directorul Unseen. "Dacă mergeţi la o spălătorie de maşini şi cei care vă spală maşina nu poartă echipament de protecţie, dacă par retraşi, nu vor să ia bani şi dacă preţul e prea mic, toate acestea ar trebui să tragă un semnal de alarmă", a explicat Wallis.

Marea Britanie este considerată lider internaţional în combaterea sclaviei moderne, după ce a adoptat în 2015 o lege în acest sens cu câteva luni înainte ca Naţiunile Unite să adopte obiectivul de a se pune capăt muncii forţate şi sclaviei până în 2030.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și