"Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică.

Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriați.

Îmi cer scuze... sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marţi, potrivit digi24.ro.

O decizie în acest sens nu s-a luat, însă până vineri autorităţile vor decide dacă unităţile de învăţământ se închid sau nu la o rată de incidenţă COVID de şase la mie.

"După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci marți sunt aproape de 6 la mie.

Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile de acum, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise", a precizat Cîmpeanu.

În opinia şefului de la Educaţie, la noi nu există conținut digital, echipamente, conectivitate sau profesori pregătiți pentru lecţii on-line.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și