Principalul obiectiv al proiectului HEAR-RING, derulat în perioada iunie 2013 - iunie 2014, a vizat diagnosticarea precoce a hipoacuziei, prin extinderea screeningului auditiv al nou-născutului în maternităţile din Cluj-Napoca şi Baia Mare, care nu erau incluse în Programul Naţional.

Astfel, în cadrul proiectului a fost achiziţionată aparatura necesară screeningului auditiv în Clinica de neonatologie de la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca şi în Secţia de Neonatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Până în acest moment, prin proiectul HEAR-RING au fost testaţi auditiv un număr de 2614 nou-născuţi, 1725 din Cluj-Napoca şi 889 din Baia Mare. Copiii care nu au trecut primul test au fost retestaţi la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj sau la Secţia ORL a Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare iar ulterior la Cluj-Napoca.

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Împreună cu instituţii şi organizaţii non-guvernamentale specializate, Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de educaţie, cultură, sănătate şi integrare socială în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și