Bărbatul, identificat drept Roman Venevitin, locotenent-colonel în armata rusă, spune că a tras într-o maşină a Wagner în timpul luptelor din Bahmut. Acesta se afla la comanda Brigăzii motorizate 72 din cadrul armatei ruse şi avea în subordinea sa aproximativ 12 militari. În clipul postat pe reţelele de socializare, ofiţerul rus declară că tras câteva focuri asupra unei maşini Wagner în timp ce atât unitatea sa, cât şi unităţile Wagner atacau o zonă din Bahmut. Venevitin a mai precizat că nu a primit ordin de la superiori pentru a trage în unităţile Wagner, dar el a dat ordin subalternilor săi să nu-i sprijine pe mercenari în asaltul din Bahmut cu focuri de artilerie asupra inamicului.

Comandantul rus a mai precizat că era beat în timp ce a tras asupra maşinii şi a făcut-o la impusul unei "animozității personale" în ceea ce priveşte Wagner. În clip, Roman Venevitin apare cu o rană pe faţă ceea ce ar putea indica faptul că a fost bătut înainte de filmare. Christo Grozaev, un jurnalist bulgar de investigaţii, a cercetat incidentul şi susţine că întreaga poveste se confirmă. Roman Venevitin are 44 de ani şi a absolvit recent cea mai înaltă academie militară din Rusia. Imediat după absolvire a fost trimis pe frontul din Ucraina.

Mercenarii Wagner i-ar fi găsit şi pe subordonaţii locotenent-colonelului Roman Venevitin. Şi aceştia au fost interogaţi şi au oferit aceleaşi detalii: comandantul lor i-a ameninţat cu moartea dacă vor oferi sprijin de artilerie trupelor Wagner în asaltul din Bahmut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și