Partidul Naţional Liberal a fost după căderea regimului comunist poate cel mai serios partid din România. Mari personalităţi au marcat partidul de-a lungul timpului. Călin Popescu Tăriceanu a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a dat PNL şi probabil cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România după 1989 încoace.
La alegerile din 2012, PNL s-a situat foarte bine, devenind cel mai puternic din istoria sa post-decembristă. Crin Antonescu a devenit preşedintele acestui partid, de acesta legându-se mari speranţe şi şansa ca PNL să devină cel mai puternic partid din România. Odată cu Referedumul pentru demiterea Preşedintelui, din iulie anul trecut, imaginea lui Crin Antonescu a luat o turnură neplăcută. Minciuna pe care a rostit-o în plenul Parlamentului, când a zis că îşi dă demisia dacă Traian Băsescu nu va fi demis, l-a costat foarte scump. Lumea şi-a pierdut încerederea în acesta iremediabil. Nici comportamentul său ulterior nu îl avantajează. Acest comportament poate fi descris ca fiind lamentabil. Nervii îl lasă tot mai des, face mişto de presă şi are un comportament de mic dictator. Domnul Crin Antonescu seamănă tot mai mult cu Traian Băsescu. Crin Antonescu s-a dovedit un om politic slab şi uşor de fraierit. PSD l-a „fraierit”, promiţându-i că va fi candidatul unic al USL pentru alegerile de la prezidenţialele din 2014. Zic că l-a fraierit, pentru că PSD mai mult ca sigur va avea candidat propriu pentru Preşedinţie, iar Crin Antonescu va rămâne şi de această dată cu buza umflată. Victor Ponta devine tot mai popular, în timp ce Crin Antonescu devine tot mai puţin popular – nu ne va mira ca la alegeri PSD să câştige preşedinţia în mod detaşat, iar Crin Antonescu să se claseze pe locul trei, în urma unui candidat independent (gen Sorin Oprescu) sau în urma candidatului PPDD sau PDL.
Partea proastă este că Crin Antonescu sacrifică întregul PNL şi cedează tot mai mult PSD-ului, doar pentru a-şi realiza o miză personală, cea de a deveni Preşedinte al României. Nu ştie să îşi măsoare corect şansele pe care le are, iar acest lucru îşi pune amprenta asupra întregului PNL.
În ultimul an, tot mai multe voci din PNL îl contestă pe domnul Antonescu, persoane importante: Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman şi mulţi alţii de prin toate filialele din teritoriu. În ultimele zile domnul Călin Popescu Tăriceanu a dat de înţeles că pregăteşte un nou partid liberal. Probabil în aceste zile este tatonat terenul prin judeţe şi se va pregati o debarcare în masă a multor lideri marcanţi PNL spre noul partid liberal al lui Tăriceanu. Aici nu vorbim de un nou PL-D, care nu a avut succes (fiind creat în laboratoarele de la Cotroceni de către Traian Băsescu) şi a fost sortit eşecului. Aici vorbim de un adevărat Partid Liberal. Când zici Tăriceanu zici PNL şi succes. Când zici Antonescu zici penibil şi nimic legat de PNL.
Până în toamnă vom asista la importante modificări pe scena politică. Certurile din interiorul USL sunt tot mai evidente şi mai acute. Cel mai probabil PSD va alege să guverneze singur, alături de cei din UDMR şi PPDD sau PDL. PNL vă rămâne pe tuşă iar întreaga vină pentru eşecul PNL se va sparge în capul lui Antonescu. Atunci va fi momentul perfect în care Tăriceanu să lanseze noul partid liberal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și