CSM are datorii în principal la un local de alimentație publică privat din Sighet, unde fotbaliștii angajați cu contracte și plătiți de Club servesc zilnic masa (prânz + cină). Prețul mesei / zi / fotbalist este în sumă de 35 lei. Practic, doar secția de fotbal a CSM Sighet cheltuie pe zi suma de 1.500 lei, potrivit celor spuse chiar de președintele Clubului, George Opriș.

Consilierul local Gabriel Petrovai (PNL) l-a întrebat pe președintele Clubului de ce se servește masa la un local privat și de ce nu la cantina Liceului tehnologic Forestier, unde ar fi mai ieftin. Răspunsul d-lui George Opriș a fost că pe perioada pandemiei și a vacanțelor școlare cantina liceului a fost închisă, motiv pentru care a optat pentru un local privat.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, consilierul local Nicolae Iuga, a arătat că există un principiu după care funcționează instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului local, anume acela potrivit căruia nicio instituție nu poate angaja cheltuieli peste bugetul alocat. „Dacă orice instituție din subordinea noastră are probleme și trebuie să cheltuie mai mult decât dispune, trebuie să se adreseze Consiliului local și să solicite suplimentarea bugetului, înainte de a angaja cheltuielile. Nu poți să faci achiziții peste buget și să ai datorii și abia apoi să vii la Consiliul local și să ceri bani să îți plătești datoriile”, a declarat Nicolae Iuga în ședință. Consilierul local a propus un amendament al Comisiei de buget-finanțe prin care alocarea sumei de 30 mii lei către CSM să fie anulată.

Consilierul local Dan Canta (PNL) a arătat că și CSM trebuie să dea dovadă de „disciplină financiară” în activitatea sa, iar consilierul local Petre Tomșa (PNL) a arătat că putem pierde meciuri de liga a IV-a și cu buget de zero lei, nu trebuie să cheltuim pe secția de fotbal 350 mii lei / an să fim „ciuca bătăii” în acest județ.

Consilierul local Florin Simion (PSD) a fost singurul care a luat cuvântul în plen susținând propunerea primarului, arătând că CSM are nevoie de acești bani pentru a-și achita datoriile.

Primarul Vasile Moldovan nu a dorit să își însușească amendamentul Comisiei de buget-finanțe. Cei mai mulți consilieri locali au arătat că primarul refuză un dialog cu Consiliul local, după care s-au zis multe cuvinte grele de ambele părți. Supus la vot, proiectul de rectificare a bugetului local a picat, acesta adunând doar trei voturi „pentru”.

Primarul, văzând că nu poate „trece cu bocancii peste Consiliul local”, după cum s-a exprimat consilierul local Nicolae Iuga, a convocat în data de 23 decembrie o nouă ședință, renunțând la alocarea către CSM a sumei de 30 mii lei, arătând că „CSM nu are decât să se descurce cum poate”, astfel că rectificarea de buget a trecut cu unanimitate de voturi. CSM Sighet urmează să își achite datoriile restante în cursul anului următor, din bugetul aferent anului 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și