Practic, nicio sanțiune în Poliție după fuga lui Cherecheș

Fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), pentru că și-a luat concediu chiar când Cherecheș a fugit din țară, a ajuns la IPJ Vaslui.

Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, e acum la dispoziția ministrului Predoiu și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini.

Marius Vizitiu, unul dintre foștii adjuncți ai lui Ivașcu, e acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mânca, celălalt fost adjunct, a ajuns director la Direcția de Administrare și Logistică.

La rândul său, fostul șef al Direcției de Protecție Intenră Maramureș s-a pensionat.

Sursa citată explică faptul se ajunge aici, la fel ca după alte scandaluri în Poliție, deoarece legea privind statutul polițistului spune că un agent nu poate fi dat afară din sistem decât când e pus sub acuzare și există o decizie în cazul lui în acest sens.

Cherecheș e acum în arestul din Germania, în „condiții oarecum de maximă securitate”

Amintim că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. El a reușit să fugă din țară cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței, cu ajutorul cărții de identitate a unui văr, în contextul în care era sub control judiciar și, teoretic, nu putea fi lăsat să plece.

Ulterior, el a fost prins în Germania, iar acum, potrivit avocatului său, stă în arest în „condiții oarecum de maximă securitate”. Răzvan Doseanu a vorbit luni, pentru B1 TV, despre modul în care fostul primar a fost reținut în Germania, precum și despre presupusele motive invocate de acesta, prin intermediul avocatului din Germania, pentru a refuza procedura de extrădare simplificată în România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și