Asociatia pentru Integrare si Dezvoltare Comunitara – INDECO, in parteneriat cu Asociaºia Consensual și Asociația Filantropică Ortodoxă Bunavestire Sighet – AFOBS, organizează Duminică, 28.04.2013, ora 13, la Centrul de resurse pentru dezvoltarea mediului rural din sat Hărnicești, comuna Desești, str. Principală, nr. 77, seminarul de informare din cadrul Campaniei de promovare si informare a proiectului ”Centrul de resurse pentru dezvoltarea mediului rural” ID 88394.
Participarea la seminar este deschisă experților, reprezentanților OTIMMC, voluntarilor, membrilor grupurilor de sprijin local (preot, reprezentanți autorități locale, etc) persoanelor fără in loc de muncă, persoanelor ocupate în agricultură, din mediul rural al județului Maramureș și tuturor persoanelor interesate de proiectele derulate prin POSDRU.

Tematica seminarului:
- Prezentarea proiectului
- avantajele antreprenoriatului în mediul rural
- oportunităti de finanțare
- prezentare idei de afaceri cu adaptabilitate în zona vizitată, exemple de bună practică din alte zone sau din alte țări UE, facilități/beneficii pentru participanții la activitățile proiectului.

Obiectivele proiectului ”Centrul de resurse pentru dezvoltarea mediului rural”:
1. Promovarea antreprenoriatului, a afacerilor în activități non-agricole și a dezvoltăarii durabile pentru 500 de persoane din zona rurală a județului Maramureș.
2. Creșterea șanselor de reintegrare socio-economică pentru 300 de persoane din zona rurală a județului Maramureș, beneficiari de servicii integrate de informare, orientare, consiliere, ocupare.
3. Dezvoltarea nivelului de competențe profesionale și personale la 210 persoane din zona rurală a județului Maramureș, participanți la 14 cursuri autorizate CNFPA, conforme cu aptitudinile și înclinațiile personale.
4. Reducerea șomajului prin consilierea antreprenorială sau medierea și plasarea a 6% din beneficiarii de servicii de informare, orientare, formare, consiliere.

Pentru mai multe informații:
Peter Radu Ștefan – responsabil organizare seminar (tel. 074803251)


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și