Împreună cu colegii din Comisia pentru energie din Senat, am continuat astăzi seria vizitelor de lucru la companiile de importanţă strategică din sectorul energetic al României. Astfel, am ajuns la Iernut, unde am discutat cu domnul Răzvan Popescu, CEO Romgaz, despre Centrala Electrică cu Ciclu Combinat cu Turbine cu Gaze (CECC) un obiectiv strategic pentru consolidarea securității energetice naționale.

Acest obiectiv are un rol strategic în strategia pentru perioada 2023-2026, adoptată de Romgaz în toamna acestui an și, după finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune va contribui la o creștere a cotei de piață a Romgaz, până la 5%. Vizita a continuat la Mediaș, unde am discutat cu directorul general TransGaz, domnul Ion Sterian despre măsurile care trebuie luate în actualul context energetic și modificările legislative necesare.

În viitor, împreună cu colegii senatori din Comisia economică și Comisia pentru energie vom continua seria acestor vizite necesare, utile și constructive, pentru că ne pasă cu adevărat de problemele românilor.

Ținem cu România!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și