Oricine a intrat în contact cu o persoană infectată va trebui testat, şi nu doar cei cu simptome severe ca până acum, a spus Kon la postul public de televiziune RTS.

Serbia încearcă să accelereze acţiunile de combatere a coronavirusului şi să încetinească răspândirea epidemiei, a spus el.

Testarea îi va include şi pe cei care au fost înregistraţi în autoizolare, adică circa 10.000 de persoane.

O altă componentă a acestei abordări intensive este identificarea unui număr cât mai mare de purtători ai virusului şi plasarea lor în spitale speciale.

În acest scop, în pavilionul de expoziţii din Belgrad sunt ridicate spitale de campanie, cu o capacitate de circa 3.000 de paturi.

Centre similare sunt pregătite în stadioane şi în hoteluri din ţară pentru cei infectaţi, dar care nu prezintă simptome severe. Pacienţii în stare gravă vor fi spitalizaţi în clinici, cu acces mai bun la serviciul de terapie intensivă şi la respiratoare.

Guvernul a trecut la noua abordare după ce a primit sprijin în weeekend de la China, inclusiv teste şi o echipă de experţi medicali care au lucrat la epidemia din Wuhan, potrivit DPA.

De o săptămână este în vigoare în Serbia o interdicţie de ieşire din casă pe timp de noapte. Începând de duminică, ea a fost extinsă, acoperind intervalul orar 17.00-05.00.

Persoanele de peste 65 de ani din oraşe şi cele de peste 70 de ani din zonele rurale nu pot ieşi din casă decât duminica, timp de trei ore începând cu ora 04.00, pentru cumpărători, în magazine special deschise pentru ei.

Până marţi dimineaţă, în Serbia au fost raportate oficial 249 de cazuri de COVID-19 şi trei decese.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și