Finala US Open a fost câștigată în 2 seturi de Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4. Jucătoarea japoneză, locul 19 WTA, era cap de serie numărul 20. Serena Williams, locul 26 WTA, era cap de serie numărul 17.

Scene extrem de tensionate, care au avut-o ca protagonistă pe Serena Williams, au afectat finala de la US Open.

Jucătoarea americană a avut o dispută cu arbitrul de scaun Carlos Ramos, care a degenerat într-un conflict deschis, soldat cu penalizarea americancei.

Primul moment a fost în setul al doilea, când Williams a primit un avertisment de la arbitrul de scaun, în al doilea game.

”Eu nu trișez, mai bine pierd! De câte ori joc aici, am probleme”, a exclamat Williams.

Ulterior, la 4 - 3, Serena Williams a fost penalizată cu un punct, când și-a pierdut cumpătul și și-a distrus racheta, scorul devenind 5 - 3 pentru Naomi Osaka.

Williams s-a dus către arbitrul Ramos și a izbucnit.

”Glumești? Glumești? Iar eu spun că ești un hoț, pentru că mi-ai furat un punct! Eu nu trișez! Ar trebui să-ți ceri scuze!”, a spus Serena Williams.

Au urmat scene haotice, în care publicul, în special fanii jucătoarei americane, au huiduit și fluierat. Meciul a fost reluat însă cu Serena Williams în și mai mare dezavantaj.

La 36 de ani, Serena Williams a fost la un pas de a câștiga cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră.

Victoria a fost însă a tinerei Naomi Osaka. La 20 de ani, ea devine prima jucătoare japoneză care câștigă o finală de Mare Șlem.

La ceremonia de decernare, când fanii Serenei au huiduit din nou, campioana americană a intervenit și le-a cerut să înceteze.

”A jucat foarte bine și este primul ei Grand Slam! Felicitări, Naomi!”, a spus Williams.

Naomi Osaka, pentru care Serena Williams a fost un idol din copilărie, a jucat pentru a doua oară contra americancei, după meciul de la Miami Open, pe care, de asemenea, l-a câștigat.


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și