Un sejur la Paris ar trebui sa includa cel putin o vizita la Luvru, unul dintre cele mai impresionante si mai cunoscute muzee din lume; trebuie sa urcati in turnul Eiffel si in varful Catedralei Notre Dame.

Ar trebui sa urcati treptele catre Sacre Coeur in Montmartre, sa va plimbati prin Piata Tertre din fata bazilicii, sa vizitati districtul Pigalle, sa va plimbati prin cartierul Latin (Saint Germain, Bulevardul Saint Michel) si sa simtiti atmosfera cantaretilor de pe strada din fata Centrului Pompidou.

In apropiere de Paris puteti vizita Fointainbleu, Versailles cu palatul magnific al regelui Louis al XIV-lea, Vaux-le-Vicomte si inspiratia pentru Versailles. Toate acestea constituie excursii excelente de o zi.

O alta atractie pe care nu trebuie sa o ratati atunci cand vizitati orasul Paris este muzeul Picasso, locul unde puteti vedea arta capodoperelor marelui artist. Veti adora pur si simplu arta dupa ce veti vedea cele mai mari creatii ale lui Picasso.

In Paris si in Franta in general tips-ul este inclus in nota de plata. Nu este nevoie sa lasati la sfarsit cei 10% care se practica in alte tari. Daca nota de plata este diferita decat scria pe meniu, este posibil sa fie din cauza locului in care ati stat: pe terasa este mai scump decat inauntru si la bar mai ieftin decat la masa. In Franta/Paris trebuie sa va obisnuiti ca o masa dureaza, sa nu va asteptati sa se miste foarte repede la servire…

Daca v-ati planificat sa mergeti la shopping trebuie sa stiti ca duminica sunt inchise toate magazinele. Programul lor este de luni-vineri de la 10-19. In cursul saptamanii, bancile inchid pe la 16.30! Apropo de program bine stabilit, in prima duminica din luna se intra gratis in multe muzee din Paris.

Cel mai indicat ar fi sa va planificati excursia in Paris primavara sau toamna. Vremea este superba si nu este aglomerat ca in timpul verii!

Parisul este plin de surprize; pur si simplu bucurati-va de cafea si croisante, faceti o plimbare si descoperiti-le!


Preluare: tvl.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și