Măsurarea audiențelor în mediul on-line se face cu ajutorul următorului indicator: numărul de vizitatori unici.

Conform statisticilor care se efectuează pe toate site-urile, în săptămâna 6 - 12 nov 2013 situația vizitelor unice se prezenta astfel:

1) Sighet247.ro - 16.612 vizitarori unici;
2) MaraMedia.ro - 12.405 vizitatori unici;
3) Sighet-online.ro - 8.696 vizitatori unici.

Această creștere în topul preferințelor sighetenilor a site-ului de știri Sighet 247 se explică prin dorința sighetenilor de a citi știri cu adevărat independente, nemachiate sau părtinitoare.

Vârful de audiență pentru Sighet 247 a fost în data de 1 noiembrie 2013, când pe site au fost 4.694 de vizitatori unici.

Statisticile pentru lunile octombrie și noiembrie arată că pe primul loc în audiențe se situează Sighet 247, chiar dacă concurentul direct, MaraMEDIA.ro beneficiază de o puternică mediatizare, făcând parte din trustul de presă care deține TV Sighet și Sighet FM. MaraMEDIA se situează pe locul doi având cu 25% mai puțini cititori decât Sighet 247. Sighet-online se situează pe locul 3 în topul audiențelor, la distanță destul de mare de primele două clasate.

Alte site-uri de știri din zonă sunt foarte puțin citite, spre exemplu Sigheteanul.ro are în medie sub 100 de vizitatori unici pe zi.

Studiul mai arată că piața on-line din zona Maramureșului istoric este slab dezvoltată în comparație cu zona Băii Mari, unde site-urile de știri sunt citite zilnic chiar și de zeci de mii de vizitatori unici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și