Trei cetăţeni români sunt cercetaţi acum pentru contrabandă, respectiv colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Ieri, 21 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 08.30, lucrătorii din cadrul sectorului au identificat într-un mijloc de transport în comun două persoane care se deplasau către localitatea Sighetu Marmaţiei şi care aveau asupra lor două bagaje voluminoase.

Cu ocazia controlului efectuat asupra bagajelor, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 600 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană în valoare de 5.200 lei.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că bărbaţii, identificaţi ulterior ca fiind Vasile C., de 25 ani şi Petru P., de 36 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, intenţionau să transporte ţigările în localitatea Sighetu Marmaţiei în vederea comercializării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot ieri, lucrătorii din cadrul S.T.P.F. Maramureş au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism, marca Renault Laguna, condus de un cetăţean român Ciprian B., de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate şi în portbagaj 5 colete voluminoase care conţineau ţigări. Maşina şi persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, cu timbru Ucraina, pentru care conducătorul auto nu deţinea niciun document de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar ţigările, în valoare de peste 26.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și