În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș defășurată joi, 2 aprilie, aleșii județeni au votat contribuția de 50.000 lei a Consiliului Județean Maramureș, pentru municipiul Sighetu Marmației, în vederea gestionării situației deșeurilor din singurul spațiu de carantinare din județ, aflat pe domeniul public.
Aceste deșeuri au nevoie de o atenție specială și nu pot fi gestionate de operatorii de salubritate clasici, în timp ce toate celelalte spații de carantinare din județul Maramureș sunt domenii private și proprietarii au obligația de a-și asigura contractele cu acești operatori speciali de salubritate.
În cadrul ședinței condusă de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a fost prezentată situația materialelor sanitare și medicale la spitalele în subordinea Consiliului Județean și a stocului de materiale existent la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Maramureș. Totodată, s-a votat pentru alocarea sumei de 450.000 în vederea achizițonării unui aparat de testare rapidă PCR la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, dar și construirea unui nou laborator pentru testarea populației, în municipiul Sighetu Marmaței.
Consilierul județean Sorin Pop a adus în discuție și situația Spitalului Borșa, aflat subordinea Ministerului Sănătății, și care se află în linia a doua în lupta împotriva coronavirusului, arătând că unitatea medicală nu beneficiază de finanțări și are stocuri insuficiente de materiale.
”Deși nu se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș, vă asigur că administrația județeană va încerca să găsească o cale legală pentru a ajuta spitalul din Borșa deoarece sănătatea tuturor maramureșenilor este prioritară, indiferent de context. Vom face tot ce este necesar pentru a putea testa cât mai mulți maramureșeni și pentru a învinge împreună această pandemie”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.