O zonă foarte distrusă din oraș o reprezintă cartierul Lazul Șesului, unde există peste 80 de case în care locuiesc aproximativ 300 de sigheteni. Zona numără aproximativ 3 kilometri de drumuri și străduțe, toate neasfaltate.

Locuitorii cartierului se simt abandonați de către autoritățile locale. Întreaga zonă duce lipsă totală de asfalt, pe anumite zone neexistând nici măcar alimentare cu apă, canalizare sau gaz. Deși s-au depus nenumărate cereri pentru rezolvarea acestor probleme, autoritatea locală din Sighet nu a făcut absolut nimic pentru locuitorii din zonă.

O altă încercare de rezolvare a problemelor cu care cartierul Lazul Șesului se confruntă a fost făcută de către câțiva locuitori din zonă. În data de 31 iulie a.c. familia Oros, locuitoare în cartier, a depus o Cerere scrisă la Primărie pentru asfaltarea străzii și a avut programată o audiență la primarul Horia Scubli. Deși audiența era programată la ora 10:00, primarul era de negăsit. După mai multe insistențe ale familiei Oros pentru a fi primită în audiență și multe telefoane date de către angajați din Primărie, primarul a apărut în jurul orei 12:00, nervos foc pentru că a fost deranjat (de la cafea, zic unele surse din Primărie).

Familia Oros a expus primarului Scubli problemele cu care se confruntă zona, cea mai mare fiind reprezentată de străzile neasfaltate din zonă: locuitorii sunt obligați să înghită zilnic mari cantități de praf, ridicat în principal de circulația auto din zonă, aceștia își distrug mașinile, iar iarna sau când plouă mai mult este imposibilă deplasarea pe jos din cauza mocirlei și a belților care devin adevărate lacuri (strada nu are scurgere pluvială).

Iritat de cele expuse și de faptul că a fost deranjat, primarul le-a vorbit celor doi soți pe un ton răstit și obraznic, arătând că nu se poate rezolva nimic pentru că „nu sunt bani”, cel mult să se stropească strada și în cursul anului viitor să se intervină cu un „strat subțire de asfalt sau criblură cu bitum”. Întrebat de către doamna Oros Anca de ce nu atrage fonduri europene pentru a repara strada, primarul a răbufnit strigând către aceasta „Să taci din gură!”. Totodată, conform declarațiilor doamnei Oros, primarul Scubli a mai spus că dacă „chiar îți dorești, îți demonstrez că sigur nu se va asfalta strada”. Primarul a încheiat discuția pe un ton răstit, zicând că nu mai are ce discuta cu ei.

Familia Oros, proaspăt reîntoarsă definitiv în țară după mulți ani de pribegie prin străinătate pentru a-și câștiga un trai mai bun, a declarat pentru Sighet 247 că nici în cele mai negre vise nu și-ar fi imaginat să fie tratați în acest fel și sunt hotărâți să meargă mai departe, având în vedere chiar și acționarea în judecată a autorității publice locale pentru a o obliga să asfalteze strada.

„Fiind invitat de către familia Oros, m-am deplasat în zonă și am purtat discuții atât cu dânșii cât și cu alte familii din cartierul Lazul Șesului. Voi susține cu tot ce îmi stă în putință demersul acestora pentru a li se asfalta strada. Sper ca demersului meu să mi se alăture mai mulți colegi consilieri și să rezolvăm asfaltarea străzii, chiar dacă primarul nu poate sau nu dorește acest lucru. Din păcate, primarul Horia Scubli nu știe, nu poate sau nu vrea să atragă fonduri europene, acesta ocupând aproape degeaba scaunul de primar al municipiului”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Nicolae Iuga (UNPR).

Dacă se va rezolva ceva în cartierul Lazul Șesului, rămâne de văzut.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și