Inițial, judecătoria Sighetu Marmației i-a declarat nevinovați pe toți cei trei, însă Parchetul a făcut apel, dosarul fiind rejudecat de către Curtea de Apel Cluj. În data de 17 august 2023, Curtea de Apel Cluj a desființat sentința Judecătoriei Sighet, ajungând la concluzia că cei trei sunt vinovați de săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina acestora.

Astfel, Curtea de Apel Cluj i-a condamnat penal pe cei trei, aplicându-le amendă penală în sumă de 5.400 lei fiecare și totodată i-a obligat la plata de cheltuieli judiciare în sumă de 1.300 lei fiecare. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Contactat telefonic de către Sighet 247, consilierul local Filipciuc Gabriel Petru a declarat că a început demersurile de a ataca pe cale extraordinară sentința dată de Curtea de Apel Cluj, prin recurs în casație. Totodată acesta a mai declarat că a achitat amenda aplicată de către instanță.

Codul administrativ prevede că încetează de drept calitatea de ales local în cazul „condamnării la o pedeapsă privativă de libertate”, adică condamnare la închisoare. În acest caz vorbim de o amendă penală, ceea ce înseamnă că Filipciuc Gabriel Petru își poate păstra în continuare calitatea de consilier local.

SIGHET - Consilier local condamnat cu amendă penală pentru mărturie mincinoasă într-un dosar care privește subvenții nelegale acordate de APIA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și