Primarul a pierdut DEFINITIV procesul cu Consiliul local în data de 30 septembrie 2021, Tribunalul Maramureș caracterizând plângerea primarului că fiind „netemeinică, nelegală și profund abuzivă” (sic!). Vasile Moldovan a rămas totodată bun de plată cu cheltuielile de judecată în sumă de 6.500 lei (câte 500 lei pentru fiecare dintre cei 13 consilieri locali care s-au constituit părți în proces). Sentința Tribunalului Maramureș a fost DEFINITIVĂ.

Ba, mai mult, cei 13 consilieri locali au început procedura de executare silită împotriva primarului Vasile Moldovan, care refuză să le achite acestora cheltuielile de judecată.

În data de 30 martie 2022, Vasile Moldovan, avocat de profesie, a atacat sentința Tribunalului Maramureș cu RECURS la Curtea de Apel Cluj, solicitând în continuare dizolvarea Consiliului local Sighet, respectiv anularea sentinței emisă de către Tribunalul Maramureș, unde primarul a pierdut procesul. Nu pricepem ce anume din sintagma SENTINȚĂ DEFINITIVĂ nu reușește primarul avocat să înțeleagă și de ce alege să prelungească și să amplifice scandalul cu Consiliul local.

Cel mai probabil că recursul primarului împotriva sentinței Tribunalului Maramureș va fi respinsă de către Curtea de Apel Cluj ca fiind inadmisibilă, odată ce sentința Trbunalului Maramureș este DEFINITIVĂ (nu este supusă căilor de atac).

„Observ că nici în momentul de față dl. Moldovan nu a înțeles din punct de vedere administrativ să colaboreze cu Consiliul local. Profesional, demersul dumnealui mă surprinde având în vedere că este jurist, acesta trebuind să cunoască însemnătatea unei hotărâri definitive și executorii. Faptul că nu a înțeles să onoreze plata cheltuielilor de judecată ne-a determinat să apelăm la un executor judecătoresc pentru recuperarea sumelor. Consider acțiunea primarului ca fiind promovată cu rea credință și o dovadă de imaturitate politică, recursul fiind înaintat la scurt timp după ce Consiliul local a votat bugetul orașului în unanimitate”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Daniela-Maria Onița-Ivașcu, președintele PNL Sighetu Marmației.

„Rămân surprins de atitudinea nesăbuită și revarșardă a primarului și văd în toate acțiunile sale împotriva Consiliului local că în loc să unească, acesta dezbină. În loc să construiască ceva util pentru comunitate, acesta încearcă să suprime orice inițiativă ce vine din partea unor consilieri locali. În loc să accepte că a pierdut procesul (cu CL Sighet - n.r.), dumnealui ține morțiș și cu orice preț să ducă în continuare niște ambiții personale sau de partid în lupta sa cu viceprimarul, astfel că imaginea negativă se răsfrânge asupra tuturor celorlalți consilieri locali, punându-ne nejustificat într-o situație pe care cei mai mulți dintre noi nu o merităm”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Gavrilă Mihali (Pro România).

„Credeam că avem o altă majoritate în jurul primarului Sunt șocat de acțiunile d-lui Vasile Moldovan, crezând că de ceva vreme avem o majoritate în Consiliul local în jurul primarului. În rest, no comment!”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Gabriel Filipciuc (PMP).

„Nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă. Din punctul nostru de vedere Consiliul local este unul funcțional. Lăsăm la atitudinea instanței să se pronunțe asupra recursului domnului primar”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Petrovan Sorin-Zaharia, președinte USR Sighetu Marmației.

Ce va decide Justiția cu privire la recursul promovat de către Primarul municipiului Sighetu Marmației care solicită în continuare dizolvarea Consiliului local rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și