Muntean Ioan, profesor de arte plastice la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, a fost numit prin selecție de dosare director la Școala de muzică din municipiu în urmă cu trei ani și jumătate. Pe parcursul mandatului domniei sale, Școala de muzică a reușit să achiziționeze un pian nou în valoare de 30 mii euro (fonduri acordate de la bugetul local al municipiului), s-au efectuat numeroase renovări și s-au mai achiziționat trei pianine prin atragerea de sponsorizări.

Școala a susținut în perioada de referință numeroase evenimente culturale de mare valoare: concerte de muzică clasică cu participarea unor artiști de talie internațională, diferite expoziții de pictură și alte activități culturale. Schimbarea a atras numeroase nemulțumiri din partea majorității părinților copiilor care frecventează școala, aceștia acuzând că această schimbare este pur politică și nu ține cont de performanță sau rezultate.

Internautul Mihail Podașcu (colonel de poliție de frontieră pensionat) acuză într-o postare publicată pe rețeaua de socializare Facebook că numirea doamnei Mandra Mariana este făcută prin intervenția viceprimarului mun. Sighetu Marmației, Daniela-Maria Onița-Ivașcu (PNL), care ar fi avut o datorie de ordin politic față de nou-numita directoare.

Menționăm că nici dl. Muntean Ioan și nici d-na Mandra Mariana nu au luat concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori, ambii fiind numiți prin delegare de către Inspectoratul școlar al județului Maramureș.

Se pare că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită: ISJ a decis să înlocuiască un director performant cu un membru de partid, în dulcele stil clasic al politicii mărunte de provincie din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și