Uitand de cele sfinte, preotul Ilie Maris, iconom la Biserica “Sfantul Ilie” din Sighetu Marmatiei si preotul Gavrila Pop, iconom stavrofor la Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Borsa s-au luat la pumni si palme tocmai in fata bisericii.

Intre cei doi exista un conflict mai vechi legat de parohia pe care preotul din Borsa o pastoreste de aproximativ trei ani. Mai exact, parohia borseana a fost pastorita de tatal preotului Ilie Maris. Odata iesit la pensie, acesta a dorit sa lase locul fiului sau, doar ca la parohie a fost numit preotul Gavrila Pop. Amintindu-si de aceste lucruri, preotul Ilie Maris a sarit la bataie la Gavrila Pop.

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului s-a sesizat în cazul acestui incident şi a fost demarată o anchetă, urmând a fi dispuse măsuri. Consilierul Superior al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Cristian Ştefan, a declarat că „între cei doi preoţi există un conflict mai vechi legat de parohia din Borşa. Cei doi preoţi vor fi chemaţi la Episcopie, fiind demarată o anchetă. Este un incident grav, rar întâlnit în rândul clericilor. Aceătia pot primit sancţiuni de la dojana arhierească (n.red avertisment) şi până la a fi trimişi o lună la mănăstire. Mai mult, aceştia pot fi deferiţi consistoriului eparhial, fiind judecaţi. Rămâne ca în funcţie de rezultatul anchetei să fie dispuse măsuri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și