Vasile Moldovan trebuie să achite către cei 13 consilieri suma de 6.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (câte 500 lei / consilier local parte din proces). Având în vedere refuzul primarului de a achita sumele în cauză către consilieri, aceștia s-au îndreptat împotriva primarului, apelând la un executor judecătoresc.

Judecătoria Sighet a încuviințat începerea executării silite a primarului pentru recuperarea sumelor cuvenite. Luăm exemplu dosarul nr. 1103/307/2022 prin care Judecătoria Sighet a aprobat la data de 21 aprilie a.c. începerea executării silite a primarului Vasile Moldovan de către executorul judecătoresc în vederea recuperării sumei de 500 lei în favoarea consilierului local Nicolae Iuga. La suma de 500 lei se vor adăuga și celelalte cheltuieli efectuate de către executor în vederea recuperării sumei de 500 lei. Sentința Judecătoriei Sighet este definitivă.

„Nu înțeleg încăpățânarea primarului în a plăti către noi (cei 13 consilieri locali - n.r.) cheltuielile de judecată. Nu înțeleg de ce trebuie să ajungem la executori judecătorești, prelungirea scandalului etc. Ai pierdut, acceptă și mergi mai departe, nu te crampona într-o cauză fără izbândă”, îi transmite consilierul local Nicolae Iuga primarului Vasile Moldovan.

Dacă primarul va achita de bună voie în ultimul moment sumele datorate sau va aștepta ca executarea silită să își urmeze toți pașii, rămâne de văzut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și