Antoniu Tiberiu Florian ar fi împlinit 20 de ani în 26 decembrie 1989, dar nu a mai apucat, viaţa fiindu-i curmată în ziua de 17 decembrie 1989. Tiberiu era student la Facultatea de Mecanică Agricolă din Timişoara şi a fost împuşcat în cap, în zona Complexului Studenţesc, de o coloană militară ce trecea prin zonă și a deschis focul împotriva studenților.

Trupul lui a fost transportat în secret la Bucureşti şi incinerat la crematoriul Cenuşa, iar cenușa lui împreună cu a altor peste 40 de eroi martiri a fost aruncată într-un canal de la marginea Bucureștiului, în cadrul operațiunii „Trandafirul”, devenită ulterior operațiunea „Vama”.

În semn de omagiu, recunoștință și respect, consilierii locali Iuga Nicolae și Mihali Gavrilă (Pro România) au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu local prin care să se atribuie numele eroului martir al Revoluției, Florian Antoniu Tiberiu, unei școli din municipiu. Cei doi propun ca Școala gimnazială Nr. 2 din Sighet să poarte denumirea de Școala gimnazială „Florian Antoniu Tiberiu”, având în vedere că acolo a profesat tatăl acestuia.

Ideea acestui proiect de HCL vine ca urmare a unor discuții avute între cei doi consilierii și reprezentanții Asociației „SMISZ” din Sighet, asociație care a comemorat de fiecare dată în ultimii ani memoria acestuia.

Proiectul de HCL inițiat de către cei doi consilieri locali urmează a fi dezbătut și supus votului Consiliului local Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și