Cert este că fetiţa este, din câte se ştie, în regulă, în prezent. Nu şi puntea! Aceasta a rămas închisă de atunci şi numai cei care vor musai să traverseze râul pe acolo o utilizează.

În prezent, pe cele două maluri se află mesaje de avertizare, în care trecătorii sunt atenţionaţi să nu treacă. Nu de alta, însă, momentan, nimeni nu poate da cu subsemnatul că puntea este sigură.

# Perimetru pus în siguranţă prin închidere temporară
Autorităţile locale au explicat că prima decizie luată a fost punerea în siguranţă a punţii. “S-a spus la acel moment că incidentul a fost cauzat de faptul că a cedat o traversă. Însă, nu ştim cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Cert este că acea punte are un regulament. Pe acolo nu se trece cu bicicleta, cu scuterul, nu ai voie să te balansezi, pentru că nu este o punte fixă. Până la atunci, nu s-au produs incidente. Imediat după acel episod, am comunicat celor de la Urbana să pună în siguranţă podul mobil. Ei au considerat că este bine să îl închidă şi au postat acele mesaje de avertizare, în care cetăţenii erau informaţi să evite traversarea pe podul mobil. Cei care, totuşi, trec, o fac pe proprie răspundere”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Ildiko Ibolya Beres, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

# Soluţii căutate, turişti în aşteptare şi alternative pietonale
Autorităţile au precizat, ulterior, că se caută soluţii. “Iniţial, s-a încercat varianta unor bucăţi de tablă zincată. Ulterior, s-a renunţat la idee. Cert este că acolo se vor face nişte studii, pentru a găsi varianta optimă. Chiar înainte de incident, podul urma să intre în reabilitare totală, însă, pentru acest pas, este necesară o documentaţie aferentă, iar acest lucru durează. Momentan, ne gândim la lucrări de reparaţii, nu la o reabilitare completă. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la anul. Însă, puntea nu este una fără alternativă pentru cei care locuiesc în zonă. Există, la nici 150 de metri, un pod de beton, atât pietonal, cât şi rutier. În plus, cei care locuiesc în zonă, cam au maşină. Nu încurcă, spre exemplu, pe cei care locuiesc în Câmpul Negru. Ei utilizează podul rutier şi pietonal din beton, de la Abator. Puntea a fost utilizată, în ultima perioadă, pentru agrement, deci pentru cei care merg în plimbare. Poate cei de pe strada Zimbrului vor trebui să ocolească puţin, însă nu foarte mult. În orice caz, vom avea o şedinţă la care vor participa şi cei de la Urbana şi vom discuta, în principal, despre punte. Noi vrem să soluţionăm problema, mai ales că vin turişti care doresc să se bucure de ea”, a mai spus Ildiko Ibolya Beres.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și