Dacă al doilea punct nu a iscat niciun fel de discuții, pe marginea rectificării bugetului local au existat puncte de vedere diferite, atât între primar și consilierii locali, cât și între consilieri. Municipiului Sighet i s-a repartizat de curând de către Consiliul județean suma de 700 mii lei (cote defalcate de TVA).

Discuțiile au apărut pe marginea alocării sumei de 160 mii lei pentru efectuarea unei dezinsecții aeriene (din elicopter) pe raza municipiului, pentru combaterea țânțarilor și căpușelor. S-a considerat de către mai mulți consilieri locali că suma alocată este prea mare, în condițiile în care există deja achiziționată de către Urbana o intervenție de acest fel de la sol. Totodată, s-a pus în discuție eficiența unei astfel de dezinsecții din elicopter, respectiv efectele negative pe care aceste substanțe le-ar putea avea asupra altor vietăți (albine, animale de casă, domestice etc.).

În urma discuțiilor și a unor analize asupra rectificării, Comisia de buget-finanțe a redactat și propus un amendament, în sensul renunțării la dezinsecția efectuată din elicopter și alocarea sumei de 160 mii lei astfel: 33 mii lei pentru efectuarea studiului DALI pentru strada Bobâlna, 73 mii lei reparații gard și împrejmuire C.N. „Dragoș-Vodă”, 16 mii lei montarea de paratrăznet Grădinița nr. 12, plus altele: branșarea la gaz a grădiniței situate pe str. Popa Lupu, întreținere teren de fotbal de la stadion etc.

Viceprimarul Daniela-Maria Onița-Ivașcu a venit cu o altă propunere, anume să se aloce din cei 160 mii lei suma de 122 mii lei către C.N.P. „Regele Ferdinand” în vederea reabilitării coridoarelor și a câtorva săli de clasă la corpul B (unde recent a căzut o bucată din tencuiala tavanului în timpul unei ore de curs). Iuga Nicolae, președintele Comisiei de buget-finanțe, i-a explicat d-nei Ivașcu faptul că acea alocare se va putea face imediat după data de 1 iulie, când va avea loc o rectificare mai importantă a bugetului local.

Primarul Vasile Moldovan a arătat că nu susține nici amendamentul Comisiei de buget finanțe, nici propunerea viceprimarului, arătând că susține proiectul de rectificare a bugetului local așa cum l-a propus. Supus la vot, amendamentul Comisiei de buget-finanțe nu a întrunit numărul minim de voturi necesare (minim 10 voturi „pentru”).

Supus la vot, proiectul de rectificare a bugetului local, prezentat în forma inițiată de către Primar, a picat și acesta la rândul lui la vot, întrunind doar 8 voturi „pentru” din minimul de 10 necesare.

Așa că singura soluție rămasă este ca primarul să se așeze cu Comisia de buget-finanțe la masă și să cadă de comun acord asupra rectificării bugetului local pentru ca aceasta să treacă la vot.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și