Imaginea oferită de exteriorul clădirii este una sumbră. De-a lungul timpului, această sală de spectacole a fost principala care a găzduit evenimente culturale. Au tot existat fel și fel de proiecte prin care să fie reabilitată, dar totul a rămas la stadiul de intenție.

„Deși s-au alocat 3 milioane de lei în anul 2017 pentru reabilitarea în integralitate a sălii de spectacol, primarul Horia Scubli nu a întreprins nimic în acest sens, nu a făcut nici licitația măcar, iar banii au intrat în buget pe excedent, iar în 2018 Guvernul ne-a tăiat bugetul, motivând că nu suntem în stare să cheltuim nici banii pe care îi avem. Aceste este modelul de administrație derulat de Scubli”, a declarat consilierul local Nicolae Iuga (UNPR) pentru Sighet 247.

„Te doare sufletul să vezi cum se degradează această clădire emblematică a Sighetului de la o zi la alta. Nimeni nu face nimic. Este rușinos că nu se găsește o soluție pentru reabilitarea clădirii”, a spus Alexandru Gheorghe, pensionar, pentru axanews.ro.

Din păcate, cazul nu este unul singular. În zona centrală a Sighetului mai există și alte clădiri care se află în aceeași situație, cum ar fi Muzeul Etnografic sau Casa Muzeu “Ioan Mihalyi de Apșa”.

“La sediul Muzeului Etnografic se tot organizează evenimente, dar nimeni nu vede cum arată exteriorul clădirii. Nu odată a și plouat în interior. Este rușinos să nu se poată repara această clădire de către cei de la primărie”, a spus Ioan Dumitru.

Până când se vor găsi soluții pentru reabilitarea acestor clădiri, aspectul oferit de ele rămâne în continuare o pată rușinoasă pe obrazul celor care au obligația de a le reda strălucirea de altădată.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și