Consilierii județeni au înțeles importanța acestui proiect care va atrage investiții în zonă și va crea posibilitatea realizării unui parc industrial. Acest proiect vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între Drumul Național 18, Drumul Național 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa, precizează Consiliul Județean Maramureș, într-un comunicat.

”Am supus votului Consiliului Județean parteneriatul cu Primăria Sighetu Marmației pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației, din fonduri europene. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi făcut, de asemenea, în parteneriat cu Primăria municipiului Sighetu Marmației, fiecare parte implicată alocând 177.500 euro, banii urmând să fie recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României”, a specificat Ionel Bogdan.

Un alt proiect aprobat azi vizează creșterea gradului de digitalizare a unităților de învățământ, prin achiziționarea de echipamente și servicii de conectare și acces internet, grație unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Maramureș și 49 de școli din județ. Acestea vor fi dotate cu table inteligente, laptop-uri pentru cadrele didactice și tablete pentru elevi.

”Noi ne-am asigurat că nu va exista o dublă finanțare, pentru a nu ne suprapune cu alte programe în derulare prin care copiii primesc tablete”, a afirmat președintele Ionel-Ovidiu Bogdan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și