Aceștia. nici mai mult, nici mai puțin, dădeau ture cu o mașină prin zona Centrului Istoric a municipiului Sighetu Marmației și au redat un sunet de alarmă (sirenă) de război (antiaeriană), amplificat la un megafon, anunțând totodată oamenii să se adăpostească pentru că Rusia a atacat deja România și urmează ca Sighetul să fie bombardat (vezi VIDEO mai jos).

Ca prostia să tindă spre infinit, cei doi „jmecheri” cu dublu „jm” (sau cum se credeau a fi) s-au postat singuri live pe Facebook în timp ce săvârșeau aceste fapte. Nu știm dacă cei doi erau sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe interzise, sau vorbim pur și simplu de prostie în formă pură.

Sighet 247 a trimis acest fragment către IPJ Maramureș care a anunțată că „polițiștii din Sighet efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”.

Art. 404 din Noul Cod Penal definește infracțiunea de „Comunicarea de informații false” astfel: „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”. Rămâne ca autoritățile să decidă dacă fapta săvârșită îmbracă forma unei infracțiuni sau a unei contravenții.

Sighet 247 le oferă celor doi Premiul Special pentru Prostie în formă pură.

ACTUALIZARE:

În urma verificarilor efectuate de polițiștii din Sighetu Marmației, au fost identificați doi tineri de 19 ani din Sarasău.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2.000 de lei conform art.2 pct. 1 din Legea 61/1991.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și