Potrivit cererii depuse, Vital S.A. propune o creștere a tarifului pentru apă cu 11% și pentru canal cu 8,90%, începând cu anul 2023. Creșterile solicitate, cumulate pe patru ani (2023-2027), sunt în cuantum de 40%! La aceste tarife, înțelegem noi, ar urma să se aplice și rata inflației din fiecare an, adică creșterile ar fi mult mai substanțiale.

Spre exemplu, rata inflației pentru anul 2022 în România va fi de aprox. 16%. Deci prețul apei și canalului urmează să crească cu această sumă din oficiu. La aceste sume dacă s-ar mai adăuga și creșterea solicitată de 11%, am ajunge la o creștere a prețului la apă cu 27%! Enorm.

Puteți urmări mai jos graficul de creșteri de preț propus de către operatorul Vital S.A. pe perioada 2023 - 2050.

Vom vedea cum vor aborda consilierii locali sigheteni problema în ședința de Consiliu din ziua de luni, 12 decembrie a.c., orele 14:00. Ședința de Consiliu local este publică.

Menționăm că nemulțumirile la nivel local față de societatea furnizoare de servicii apă-canal sunt foarte mari. La mijlocul anului 2020, doi consilieri locali (Iuga Nicolae și Gavrilă Mihali) au depus un proiect de HCL prin care să elimine din Sighet societatea Vital S.A., însă demersul acestora nu a fost susținut de către restul consilierilor locali.

SIGHET - Vital S.A. cere Consiliului local să crească prețul la apă cu 11% de la 1 ianuarie 2023 și cu 40% cumulat pe patru ani! Solicitarea se va dezbate luni, în ședința de CL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și