După vizitarea punctului de trecere aflat la graniţa dintre România și Ucraina, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române a participat la o ședință de lucru în care inspectorul șef al ITPF Sighetu Marmației, domnul comisar șef de poliție Coman Florin, a prezentat situația înregistrată de la granița cu Ucraina, din zona de responsabilitate.

Astfel, conducerea ITPF Sighetu Marmației a evidenţiat faptul că personalul care verifică documentele de călătorie din PTF Sighetu Marmației a fost suplimentat, fiind dotat inclusiv cu staţii mobile de control. De asemenea, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate a inspectoratului teritorial pentru întărirea controlului și supravegherii frontierei terestre a Uniunii Europene.

Menţionăm că, media zilnică a persoanelor care s-au prezentat la intrarea în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, a fost de aproximativ 2.000 de persoane, din care 1.700 – 1.800 sunt cetățeni ucraineni. În ultimele zile, s-a constatat un trend descendent în ceea ce privește numărul de cetățeni ucraineni care vin în România prin acest punct de trecere.

În continuare, formalitățile efectuate pe sensul de intrare în România prin PTF Sighetu Marmației se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.
De asemenea, Politia de Frontiera cooperează cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun, în situații impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și