În fapt, săptămâna trecută, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 25 de ani din Sighetu Marmației, cu privire la faptul că soțul acesteia a amenințat-o cu acte de violență și cu moartea și i-a smuls telefonul mobil din mână pentru ca aceasta să nu poată apela poliția.

Cei doi se află în proces de divorț iar comportamentul bărbatului i-a provocat femeii o stare de temere. În urma completării formularului de risc s-a stabilit că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. De asemenea polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie și ameninţare.

Cu toate că i-au fost aduse la cunoștință obligațiile care-i revin precum și faptul că nerespectarea acestora constituie o nouă infracțiune, bărbatul a încălcat prevederile ordinului și a urmărit-o pe soție, continuând amenințările cu moartea. În seara zilei de duminică bărbatul a fost identificat de polițiști în apropierea blocului soției, la o distanță mai mică decât avea voie, manifestând un comportament recalcitrant verbal și fizic. Întrucât a refuzat orice cooperare, polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze și să-l conducă la sediul poliției pentru audieri.

S-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, bărbatul fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și