Pe de o arte s-au găsit deșeuri aruncate unde nu trebuie, iar pe de altă parte s-au găsit agenți economici care făceau dezmembrări auto după bunul lor plac, fără a ține cont de legislația de mediu.

Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș precizează că la începutul acestei luni comisarii din cadrul GNM CJ Maramureș au efectuat un control pe raza municipiului Sighetu Marmației în prezența reprezentantului Poliției Locale Sighetu Marmației.

„În locatia situata in municipiul Sighetu Marmatiei, pe strada Făget, județul Maramureș, a fost identificat un amplasament, unde pe o suprafata de cca. 150 mp au fost dezmembrate autovehicule cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 212/2015 privind modaliatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz. La o distanta de aproximativ 10 m a mai fost identificată o suprafata de cca. 20 mp pe care erau depozitate în mod necontrolat piese rezultate din dezmembrări. În urma controlului s-a dispus un termen scurt de readucere a terenului la starea inițială, de salubrizare, s-a dispus igienizarea zonei, s-a interzis depozitarea deșeurilor și s-a mai interzis desfășurarea activității de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz în spații neautorizate. Monitorizarea realizării măsurii a fost comunicata la GNM CJ Maramureș în data de 11.03.2021”, arată Garda de Mediu Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și