În ședința de Consiliu local din 22 decembrie 2021 a fost aprobată documentația de avizare a lucrărilor de intervenție precum și principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Lucrări de reparaţii şi amenajare alee – Refacerea zonei pietonale și auto a străzii Vasile Alecsandri din Sighetu Marmației”.

Urmare a intervențiilor prevăzute în proiect, va fi reabilitată astfel una dintre cele mai intens circulate zone din oraș, aflată în imediata apropiere a 3 instituții de învăţământ și transformarea acesteia într-o piaţetă modernă, dotată cu spaţii de recreere și zonă verde. Astfel zona va deveni atractivă atât pentru sigheteni, cât și pentru turiştii aflaţi in tranzit prin oraş şi care doresc să descopere produsele locale și tradiționale expuse spre vânzare de producătorii locali.

Lucrările ce vor fi executate prevăd înlocuirea carosabilului, reamenajarea zonei și crearea de spații de recreere pe tronsonul dintre Internatul Liceului Regele Ferdinand și strada Mihai Viteazu, în prima porțiune a străzii dorindu-se crearea unei piaţete care să poată fi utilizată în multiple scopuri.

Valoarea investiţiei este de 1.025.384,67 lei cu TVA.

Lucrările vor începe luni 12 februarie 2024.

Amenajarea Aleii pietonale din zona Pieței agroalimentare este un prim pas în procesul amplu de modernizare a întregii zone.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și