Acest proiect a fost votat și urmează ca într-un interval cât mai scurt de timp plăcuțele inscripționate în limba română, maghiară și ucraineană să fie amplasate la ieșirile și intrările în Sighet.

“Este o cerință mai veche și îndreptățită a conaționalilor noștri, minoritățile maghiară și ucraineană. Sunt prietenii noștri. Doleanța lor a fost să se dea o valență multiculturală municipiului prin inscripționarea numelui Sighetului în limbile maghiară, ucraineană, pe lângă limba română. Din păcate, UDMR nu a dat atenție acestui aspect și a trebuit să venim noi să rezolvăm situația. Este o măsură de bun simț prin care se arată că suntem toți egali. Proiectul nostru a fost în dezbatere publică timp de o lună. Cetățenii au venit cu sugestii și propuneri de care am ținut cont”, a spus Nicolae Iuga, consilier local, ințiator al proiectului.

“Este un lucru bun să avem aceste plăcuțe trilingve la ieșirile și intrările în Sighet. Așteptăm să le și vedem amplasate”, a spus Ianoș Pap.

“Mă bucur că Sighetul va fi trecut și în limba ucraineană. Este ceva normal și dovedește că la noi există un climat foarte bun de conviețuire interetnică”, a spus Ivan Brânzanic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și