”Din vara anului 2017 la Sighet a functionat o platforma provizorie de depozitare, amplasamentul fiind aprobat prin hotararea Consiliului Local. Curtea de Apel Cluj a pronuntat in anul 2019 o hotarare, potrivit careia HCL prin care s-a pus la dispozitia Herdot terenul pentru construirea platformei a fost anulata partial, in ce priveste destinatia terenului pus la dispozitie. HCL a fost emisa in 2017 pt o perioada de 3 ani. In cursul lunii august 2020 CJSU Maramures a emis o hotarare prin care a avizat depozitarea gunoiului pe platformele provizorii de la Sighet si Baia Mare pana in luna februarie 2021. Efectele hotararii CJSU privind platforma temporara de la Sighet au fost suspendate de catre Tribunalul Maramures in cursul saptamanii trecute. Primaria a primit la data de 22 decembrie 2020 notificare din partea Herodot, ocazie cu care am aflat dispozitia instantei care interzice depozitarea deseurilor pe platforma provizorie din municipiu, motiv pentru care am pornit adrese catre Consiliul Judetean si Institutia Prefectului, solicitand intrunirea CJSU pt a lua o decizie cu privire la aceasta situatie care, nu afecteaza doar Sighetul, ci si intreg Maramuresul istoric. Se cauta solutii de catre toti factorii decizionali.

Pana la identificarea unei solutii viabile, pentru a inlatura disconfortul generat de eventuala necolectare a deseurilor de pe raza municipiului nostru, pentru protejarea sanatatii populatiei si a mediului inconjurator, impreuna cu operatorul de salubritate Herodot, am luat hotararea ca in perioada imediat urmatoare deseurile sa fie transportate la depozitul ecologic din judetul Bihor, avand si acordul Primariei Oradea in acest sens.

Informam cetatenii care locuiesc la case ca de saptamana viitoare se vor colecta deseurile dupa programul stabilit, dar avem si rugamintea ca in perioada imediat urmatoare, pe cat posibil, sa nu depozitati in zona containerelor si pe spatiul public deseurile voluminoare (mobilier, electrocasnice mari, moloz, etc.).

Va multumim pentru intelegere!”, scrie Vasile Moldovan, primarul municipilui Sighetu Marmației.

SIGHETU MARMAȚIEI - Măsuri pentru rezolvarea problemelor generate de colectarea și depozitarea deșeurilor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și