An de an, pentru câteva zile municipiul Sighetu Marmaţiei devine capitala culturii şi a tradiţiilor autentice, loc de întâlnire a tuturor celor care îşi doresc să redescopere şi să retrăiască datini şi obiceiuri străvechi din perioada sărbătorilor de iarnă.

De peste 55 de ani Festivalul ”Marmaţia” reuşeşte să încânte publicul național şi internațional cu tradiţiile, costumele, colindele şi jocurile cu măşti, desfăşurate în satul maramureşean, de la Crăciun şi până la Bobotează.

Maramuresenii si oaspetii din țară si de peste hotare sunt asteptati de la ora 12:00 la alaiul colindătorilor, iar de la ora 14:00 la un Spectacol de datini si obiceiuri de iarnă la care isi vor da concursul grupuri de colindători din toată țara, Ansamblul focloric MARA și îndrăgiții interpreți de muzică populară Lavinia Goste și Marius Zorilă.

Joi 28 decembrie, începând cu ora 10:00, în Sala Transist a Primăriei Sighetu Marmației se va desfășura sesiunea de comunicări științifice pe teme de etnografie si folclor, organizată de Muzeul Maramureșan Sighetu Marmatiei.

De 55 de ani scriem povestea datinilor de iarnă Marmația!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și