Doar unul dintre copiii familiei avea acces la orele online, iar ceilalți se descurcau așa cum puteau. La Alexandru, elev în clasa I, venea învățătoarea zilnic să-i aducă temele și să-l verifice. După difuzarea reportajului la Digi24, toți au câte o tabletă. Telespectatorii Digi24 le-au dăruit celor opt frați o șansă la educație.

Alexandra nu-și mai ia ochii de la tabletă de când a primit-o. Nu-i vine să creadă că este doar a ei. Se bucură că poate să participe la cursurile online, la fel cum fac colegii ei.

Laura Grigor, mama copiilor: „S-au bucurat, le-a părut bine când au primit tabletele, au zis: mami, în sfârșit avem și noi tableta noastră și putem face temele. Deja au început să intre pe teme, să facă temele, le mulțumim celor care ni le-au dat și care ne-au susținut cu așa ceva. Fericirea în ochii lor le-o văd, că acum ei pot să învețe și să meargă mai departe pentru învățământ.”

Până să primească tableta, în fiecare zi, la ora prânzului, Alexandru își aștepta învățătoarea în fața casei. Doamna îi aducea lecțiile, pentru că voia să îl ajute.

Mai mulți oameni cu suflet le-au sărit în ajutor copiilor, după ce le-au aflat povestea. Familia Grigor a primit nu doar tablete pentru cei mici, dar și lemne de foc pentru a încălzi cămăruța în care locuiesc. Mai au multe lipsuri, dar nu cer nimic și se bucură de fiecare moment petrecut împreună.

Laura Grigor, mama copiilor: „Nu mă plâng că mi-i greu, că nu am de ce să mă plâng. Eu mă bucur pentru ei, să-mi fie sănătoși, să fiu și eu sănătoasă să mi-i pot crește, să-i văd mari. Nu pot să le ofer ca alții, dar din puținul pe care îl am, le ofer ce le trebuie.”

În camera de câțiva metri pătrați, care este și sufragerie, și dormitor, și cameră de studiu, sărbătorile vor fi mai frumoase în acest an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și