Conform ziarmm.ro, Comisariatul Județean Maramureș al Gărzii Naționale de Mediu a anunțat că are propus pentru anul 2024 realizarea unui număr de 645 de inspecții.

„Dintre acestea 344 sunt inspecții planificate , 299 inspectii neplanificate și 2 inspecții SEVESO. În cursul lunii ianuarie au fost realizate 35 de inspecții din care 7 inspecții planificate la obiective cuprinse în Lista obiectivelor controlate și 28 inspecții neplanificate. S-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 130 mii lei.

Amenzile au fost aplicate pentru desfășurarea activității fără deținerea Autorizației de Mediu, nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor stabilite prin actele de control. S-a întocmit o sesizare penală privind săvârșirea faptelor de recoltare, capturare, ucidere sau vătămare a unor exemplare de pești cuprinse în anexa 4A și 4B din OUG nr. 57/2007 actualizată privind regimul ariilor naturale protejate , conservarea ariilor naturale, a florei și faunei sălbatice, aflate în mediul lor natural în oricare din stadiile ciclului biologic”, arată Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Acesta a precizat că „am primit o sesizare privind un cetățean din Sighet referitoare la capturarea de pești aflați pe lista de interziși la capturare. Am transmis sesizarea la IPJ având în vedere că fapta este infracțiune”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și